Désirée Battjes | internetstrateeg, Neerlandicus en ondernemer

Désirée Battjes

Désirée Battjes

internetstrateeg, Neerlandicus en ondernemer

Schrijver Désirée Battjes

Niet netjes tussen de lijntjes

Om met Paulien Cornelissen te spreken: "Taal is zeg maar echt mijn ding." Schrijven, een tekst bouwen, vind ik fijn. Dus werd ik Neerlandicus. En dan vínd ik ook nog eens van alles. Zaken die ik aanbevelenswaardig, navolgenswaardig of gewoon vet vind, moet ik delen. Als iets stom, irritant of ronduit gevaarlijk is, schrijf ik dat nog harder van de daken.

Frankwatching

Mijn liefde en haat voor het internetvak deel ik via de blog Frankwatching. Jaarlijks spot ik webdesigntrends. Ik licht technische ontwikkelingen voor een breed publiek toe. En maak dingen die ik stom vind ruimhartig belachelijk. En dat levert tot mijn genoegen wel eens een relletje op.

Twitter

Op Twitter deel ik mijn dagelijkse verwondering. Ik vind onze wereld curieus. Mijn binnenpretjes zijn sinds Twitter buitenpretjes. Ik reflecteer op mijn bijzondere kantoorgenoten, opdrachtgevers en vak, witte wijn met botox en  falend ouderschap.

Boekjes

Voor mijn klanten schreef ik het boekje Wat moet er op de website over het ordenen van informatie op een website.  Als het jou van pas komt mag je het voor niks hebben. 

Ik schreef mee aan Online trends 2014, een boekje waarmee men in een uur weer helemaal kan meepraten. Geen hippe bril of baard komt daar nog overheen.

Short copy en storytelling

Ik schrijf nooit zakelijke teksten voor websites van opdrachtgevers. Dat vind ik saai. Wel adviseer ik over shortcopy of geef ik workshops storytelling. Je mag me bellen als je vindt dat de online communicatie van jullie organisatie prikkelender en beeldender zou moeten: 06 300 86 535. Dan doen we koffie.

Op Frankwatching